Iskolaelőkészítő kisokosunkat azért állítottuk össze, hogy ne kelljen munka után, éjszakába nyúlóan kutakodnod az interneten, lecsukódó szemekkel böngészned a jogszabályok száraz szövegeit.

A legfontosabb tudnivalókat szedtük számodra csokorba!

Ha a Te gyermeked sem szeret rajzolni, kézműveskedni,
nem a ceruzás feladatokkal érdemes próbálkozni!

Manapság az iskolára való felkészülést már 1-1,5 évvel a tankötelessé válás előtt megkezdjük, mi szülők, részben lélekben, részben a gyermekünk alapos megfigyelésével, de ilyenkor már egyre jobban figyelünk a szakértők (logopédusok, fejlesztő pedagógusok, pedagógiai szakszolgálat dolgozóinak) észrevételeire is.

Szemünk fénye számunkra a legszebb, legokosabb és legügyesebb, mégsem biztos, hogy ugyanakkor válik iskolaéretté, amikor kortársai. Nem kell megijedni, hiszen minden ember, így minden gyermek is más és más, néhány hónapos vagy akár egy éves különbség a fejlődésükben nem ad okot aggodalomra. Tudatos hozzáállással azonban érdemes figyelni, és ha szükséges, akkor fejleszteni.

Mit tartalmaz a kisokos? 

Mit kell tudni az iskolaérettségről és az iskolakezdés halasztásáról?

Iskolaérettség - Mit is jelent pontosan?

Mit tehetsz, ha nem érzed iskolaérettnek?

Hogyan kell jelezni, ha maradni szeretnétek az óvodában? 

Milyen indokkal maradhat a gyerek?

Mikor nem szükséges a szülőnek kérvényeznie az iskolakezdés halasztását?

Mi a helyzet akkor, ha a hivatal elutasítja a kérelmet?

Ezekre a kérdésekre biztosan választ fogsz kapni!

parallax

"Az a gyerek, amelyik még nem érett meg az iskolakezdésre, mégis bekerül az elsőbe, még felkészületlenül szenvedheti végig az évet. Ettől pedig akár egy életre elmehet a kedve az iskolától és a tanulástól."

Bemutatkozás

Kik vagyunk?

Kidzone

Birgán Nikolett vagyok, gyógypedagógus-logopédus, TSMT terapeuta, a Mosolykulcs Képességfejlesztő Központ alapítója és vezetője, két gyermek édesanyja. Célom, a Mosolykulcs létrehozásával az volt, hogy minél több kisgyermek kaphassa meg a számára legprofesszionálisabb segítséget képességei kibontakoztatása érdekében ezáltal a fejlődése megfelelően alakuljon.

 Szülőként megtapasztaltam, hogy milyen lelki folyamatok mennek végbe az emberben, amikor valamilyen eltérést tapasztal a gyermekével kapcsolatban, milyen nehéz beismerni, hogy segítséget kell kérni, és milyen nehéz szembesülni bizonyos dolgokkal még akkor is ha nem egy súlyos és tartós állapotról van szó, hanem egy könnyebben korrigálható problémáról. Amikor elkezdődik a terápiás folyamat, akkor mennyi időt és energiát igényel ez a szülő részéről, mennyi lemondással és küzdelemmel jár, de aztán amikor a kitartó munkának látjuk az eredményét, az maga a csoda, és biztosan mindenkit melegséggel tölt el, az együtt megcsináltuk érzése! A gyereknevelés véleményem szerint az extrém sport kategória, de nincs más lehetőség mint megoldani a nehézségeket és megtanulni „jól” eltölteni a közös utat.

 Nálunk a szükséges fejlesztések maximálisan a gyermek igényeire vannak szabva, a szülő aktív részese lehet a terápiás folyamatnak, hiszen ő az aki a leginkább ismeri a gyermeke igényeit. Első körben egy komplex állapotfelmérésen vesznek részt a gyermekek, ahol megtaláljuk azt a pontot, ahol a fejlődésében az elakadás történt. Nem a tünetekere koncentrálva a jéghegy csúcsán dolgozunk, hanem a legmélyebbi elakadási pontot megkeresve az alapoktól építjük újra a „rendszert”.
 

Kidzone