Menjen iskolába vagy halasszon a gyermekem? 

A döntés nem is olyan nehéz, ha van segítség!

Sokszor bajban van a szülő, akinek gyermeke sorsáról kell döntenie: menjen-e iskolába vagy sem. Az internet, a baráti kör is tele van más és más véleménnyel, és az óvónő javaslatára igyekszünk hagyatkozni, de ott motoszkál bennünk a kérdés, jó döntést hozok?

Csapatunk az elmúlt években kidolgozta azt a szakmai programot, amivel nemcsak a döntés terhét könnyítjük meg számodra, de minden területre külön fejlesztő játékokat is adunk a kezedbe. 

Győződj meg róla, hogy a halasztás vagy a beiratás a jó döntés!

Ha fenti listából több is igaz gyermekedre, akkor érdemes jelentkezned INGYENES konzultációnkra!

Jelentkezem!

És most jöhet a következő lépés: ingyenes fejlesztő játékok!

Anyukák százainak jelentenek óriási segítséget a Mosolykulcs otthon elérhető, eszközöket nem igénylő fejlesztő játékai. A megnövekedett igény arra sarkallt bennünket, hogy eddigi, személyes jelenlétet igénylő foglalkozásainkat online formában is elérhetővé tegyük.

Ha úgy látod, hogy gyeremeked iskolaérett, sokat segíthetsz neki, hogy még könnyebben vegye az akadályokat az első évben. Ha bizonytalan vagy, de beiratod, akkor pedig még hatványozottabban fontos a megfelelő területek fejlesztése. Ezekről részletesen olvashatsz blogoldalunkon. De azoknak sem árt, akik most inkább a halasztás mellett döntöttek.

Napi 10 percnyi játékkal már segítettél is gyermekednek, hogy akadályok nélkül, lelkesen és felkészülten kezdje az első iskolaévet.

Advent alkalmával most kizárólag hírlevél-feliratkozóink számára szeretnénk egy egész hétre összeállított, ingyenesen elérhető fejlesztő játékokat tartalmazó anyagot rendelkezésre bocsátani. Ne maradj le róla! 

parallax

Addig is próbáljátok ki az alábbi emlékezetfejlesztő játékokat!

Az iskolai teljesítmény sikere nagymértékben függ attól, hogy a látottakat, hallottakat milyen pontosan képes megfigyelni, majd felidézni a gyermek.

A szülőnek segíteni kell őt, hogy az iskolakezdést megelőző években a gyermek figyelmét ráirányítsák a megfigyelés, emlékezés örömére. Fokozottan érdekli a gyermeket az őket körülvevő világ. Eleinte a felnőtt irányítása szükséges ahhoz, hogy tudatos megfigyelővé váljon, hogy észrevegyenek fontos dolgokat, majd felidézzék azt. Az együtt eltöltött időnek szinte minden perce kínál lehetőséget arra, hogy a gyermek érdeklődése fennmaradjon, megfigyelje környezetét, és azt, hogy mi történik körülötte.

Mi változott?

Ülünk a szobában. A gyermek kimegy, mielőtt elindul, jól körülnézhet. Amíg kint van valamit megváltoztatunk: máshova ülünk, kicsit átrendezzük a helyiséget... Játszhatjuk úgy is, hogy valaki átöltözik, le (fel) veszi a fülbevalóját, átrendezzük a díszpárnákat, megcseréljük a képeket. Mikor visszajön, ki kell találnia, hogy mi változott.Ez a játék már kicsikkel is játszható, csak akkor szembeszökőbbet, kevesebbet kell változtatnunk.

A vizuális emlékezet fejlesztése mellett a megfigyelő-képesség fejlesztésére is alkalmas.

Gyufaszál figurák építése

A gyermek előtt építsünk három gyufaszálból (pálcikákból) egyszerű formát. Takarjuk le, ezután kérjük meg a gyermeket, hogy emlékezetből építse fel ugyanazt. A gyakorlatot bővíthetjük öt gyufaszálig. Ha van kedvetek szerepet is cserélhette, a gyermek készítse az ábrát, de olyat, amit ő is meg tud jegyezni, hogy majd le tudja ellenőrizni, jól épített-e a szülő!

Ez a játék a vizuális emlékezet mellett a térbeli és síkbeli tájékozódást is fejleszti.

Szólánc

Felváltva szavakat mondunk, közben egy tárgyat adunk egymásnak. Akinél a tárgy van, az megismétli az előző szavakat, és hozzátesz még egyet. Eleinte érdemes abban megállapodni, hogy rövidebb szavakat mondjunk, illetve az is segíthet, ha egy-egy körben csak azonos főfogalmi kategóriákhoz tartozó szavakat mondunk( pl. gyümölcsök, járművek). A játék addig tart, míg meg nem szakad a szólánc.

A játék remekül fejleszti az auditív emlékezetet, és a szókincset is.

Megnyílt az előjelentkezés az online iskolaelőkészítő tanfolyamra

A felmérést követően lehetőséged van már online is igénybe venni iskolaelőkészítő tanfolyamunkat. Itt tudsz az előjelentkezés lezárásáig kedvezményes áron regisztrálni:

Jelentkezem az online iskolaelőkészítőre

Az iskolaérettség kritériumairól bővebben ezen az oldalon olvashatsz.

Bemutatkozás

Kik vagyunk?

Kidzone

Birgán Nikolett vagyok, gyógypedagógus-logopédus, TSMT terapeuta, a Mosolykulcs Képességfejlesztő Központ alapítója és vezetője, két gyermek édesanyja. Célom, a Mosolykulcs létrehozásával az volt, hogy minél több kisgyermek kaphassa meg a számára legprofesszionálisabb segítséget képességei kibontakoztatása érdekében ezáltal a fejlődése megfelelően alakuljon.

 Szülőként megtapasztaltam, hogy milyen lelki folyamatok mennek végbe az emberben, amikor valamilyen eltérést tapasztal a gyermekével kapcsolatban, milyen nehéz beismerni, hogy segítséget kell kérni, és milyen nehéz szembesülni bizonyos dolgokkal még akkor is ha nem egy súlyos és tartós állapotról van szó, hanem egy könnyebben korrigálható problémáról. Amikor elkezdődik a terápiás folyamat, akkor mennyi időt és energiát igényel ez a szülő részéről, mennyi lemondással és küzdelemmel jár, de aztán amikor a kitartó munkának látjuk az eredményét, az maga a csoda, és biztosan mindenkit melegséggel tölt el, az együtt megcsináltuk érzése! A gyereknevelés véleményem szerint az extrém sport kategória, de nincs más lehetőség mint megoldani a nehézségeket és megtanulni „jól” eltölteni a közös utat.

 Nálunk a szükséges fejlesztések maximálisan a gyermek igényeire vannak szabva, a szülő aktív részese lehet a terápiás folyamatnak, hiszen ő az aki a leginkább ismeri a gyermeke igényeit. Első körben egy komplex állapotfelmérésen vesznek részt a gyermekek, ahol megtaláljuk azt a pontot, ahol a fejlődésében az elakadás történt. Nem a tünetekere koncentrálva a jéghegy csúcsán dolgozunk, hanem a legmélyebbi elakadási pontot megkeresve az alapoktól építjük újra a „rendszert”.
 

Kidzone