iskolaérettség

Honnan tudom, hogy iskolaérett-e a gyermekem?

Mikor iskolaérett a gyermek és mikor érdemes halasztani? 

Az iskolaérettség összetett fogalom, a gyermek iskolai életre való alkalmasságát jelenti, amely nem azonos az okossággal vagy az intelligenciával. Az iskolaéretlen gyerek nem buta, csak fejletlen még a tanulás megkezdéséhez, és ha éretlenül megy első osztályba, a rá nehezedő többletkihívások elvehetik a kedvét az iskolától és a tanulástól - egy életre. 

Iskolaérett tehát az a gyermek, amelyik testileg és lelkileg képes az iskoláskor követelményeinek megfelelni. Az iskolaérettség megállapításához számos-számtalan készséget és képességet kell megvizsgálni. Gyermeked 6. életévhez közeledve ezek meglétét általában az óvodai pedagógusok vagy az óvodában működő fejlesztő pedagógusok is fel tudják mérni, akik a legtöbbet látják a gyermeket, de persze fordulhatsz külső szakértőhöz is. Ezesetben érdemes olyan helyet választanod, ahol a négy nagy területet fel tudják mérni. 

A felmérendő területek 4 nagy csoportra oszthatók:

Akár te magad, akár szakértő segítségével szeretnéd felmérni gyermeked képességeit, nálunk mindkettőre van lehetőség. 

Szeretném én felmérni 

Szakértő segítségét kérem

A felmérést követően lehetőséged van már online is igénybe venni iskolaelőkészítő tanfolyamunkat. Itt tudsz az előjelentkezés lezárásáig kedvezményes áron regisztrálni:  

Jelentkezem

A januárban induló hagyományos, személyes jelenlétet igénylő komplex iskolaelőkészítő tanfolyamról részletek és jelentkezés ezen a linken. A tanfolyam szezonális kedvezménnyel vehető igénybe.  Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.